Godziny otwarcia cukierni: Pon: dzień wolny, Wt-Pt: 10-18, Sob-Ndz: 10-16

Nasze wypieki

Przedstawiona oferta stanowi nasz stały asortyment, oprócz niej w sklepie pojawiają się również inne, okazjonalne ciasta tworzone przez naszych cukierników.

Aby zobaczyć pozostałe wypieki kliknij na poniższe przyciski.

 

 

CIASTA DESEROWE

  • zielona łąka — ciasto biszkoptowe na bazie zielonej herbaty przełożone kremem śmietankowym z dodatkiem owoców porzeczki lub jagód
  • zimowe — ciasto biszkoptowe z dodatkiem bakalii ,przypraw korzennych i marchewki
  • kostka hawajska — delikatny biszkopt i kruchy, maślany spód przełożony warstwą kremu owocowego i warstwą kremu budyniowego ,uwieńczony dekoracją z sezonowych owoców pokrytych delikatną warstwą żelu
  • kostka czarny las — grylaż zatopiony w chrupiącej masie z dodatkiem kremu z orzechów laskowych przykryty warstwą mlecznego kremu ganache
  • kostka miodowa — kostka o smaku miodu przełożona delikatnym,maślanym kremem i okryta cukrem pudrem
  • kostka korzenna z marmolada — piernikowe ciasto przełożone marmoladą owocową zalane błyszczącą polewą z dodatkiem kakao
  • kostka z galaretką — dwie warstwy ciasta biszkoptowego przełożone kremem i okryte galaretką
  • kostka tiramisu — delikatny biszkopt przełożony kremem o smaku deseru tiramisu
  • kostka orzechowa — biszkopt z niewielka zawartością mąki w zamian z dużą zawartością orzechów włoskich przełożony maślanym kremem z dodatkiem krojonych orzechów i alkoholu
  • sernik na zimno — z wiśnią, jagodą lub morelą na maślanym,czekoladowym biszkopcie
  • śmietanowiec — kompozycja galaretek o różnym smaku zatopionych w pysznej, śmietanowej masie
  • ciasto marcepanowe — ciasto tortowe przełożone kremem śmietankowym,truskawkowym/malinowym,czekoladowym okryte słodką, cukrową masa o migdałowym smaku
  • stefanka — pięć warstw cienkiego biszkoptu przełożonego czekoladowym kremem z dodatkiem alkoholu , zalanych czekoladą deserową
  • ballerina — biszkoptowo maślany spód nasączony owocowym syropem ,wypełniony kremem budyniowym,udekorowany sezonowymi owocami i przykryty delikatną warstwa żelu
  • rolada z brzoskwinią — delikatny czekoladowy biszkopt połączony ze śmietaną i brzoskwiniami
  • rolada truskawkowa — delikatny biszkopt połączony z truskawkowym musem
  • rolada malinowa — delikatny biszkopt połączony z malinowym ,chrupiącym kremem
  • rolada czekoladowa — delikatny czekoladowy biszkopt połączony z czekoladowym musem
  • tarta owocowa z sezonowymi owocami — kruche, maślane ciasto przykryte warstwą ze śmietanki i serka mascarpone udekorowane owocami i wykończone żelem.
  • tarta pomarańczowa — kruche maślane ciasto wypełnione pomarańczowym kremem i udekorowane pierzynką z podpieczonej bezy włoskiej
  • tarta cytrynowa — kruche maślane ciasto wypełnione cytrynowym kremem i udekorowane pierzynką z podpieczonej bezy włoskiej

BABKI

  • babka maślana — wiedeńska bez polewy lub z czekoladową polewą
  • babka czekoladowo — śmietankowa –tradycyjne biszkoptowo-tłuszczowe ciasto
  • babka cytrynowa
  • babka śmietankowa
  • babka drożdzowa z kruszonką
  • babka jogurtowa z rodzynkami w rumie
  • ciasto truflowe — ciemne,truflowe ciasto o rumowym smaku
  • keks — maślane ciasto biszkoptowe z dużą ilością bakalii
  • piernik — tradycyjny z dodatkiem miodu,przypraw korzennych i orzechów

SERNIKI

  • sernik wiedeński — śmietankowy twarożek z dodatkiem puszystej, jajecznej masy,masła i skórki pomarańczowej udekorowany lukrem lub cukrem pudrem
  • sernik wiśniowy — czekoladowe,kruche ciasto połączone z wiśniami w żelu w duecie ze śmietankową masą serową,uwieńczone czekoladową kruszonką
  • sernik toffi — delikatny sernik z dodatkiem białej czekolady,zapiekany na owsianym spodzie ,przykryty czekoladową polewa z dodatkiem masy toffi
  • sernik makowy — połączenie masy serowej z masą makową
  • sernik krakowski — tradycyjny sernik z bakaliami zapieczony na kruchym spodzie i udekorowany paskami kruchego ciasta polanego lukrem

PLACKI

  • placek drożdżowy z owocami sezonowymi (truskawkami, agrestem, rabarbarem, śliwkami) i kruszonką
  • ciasto jogurtowe z jabłkiem
  • ciasto jogurtowe ze śliwką
  • ciasto jogurtowe z rabarbarem

STRUCLE

  • strucla makowa
  • strucla z twarogiem
  • strucla z rabarbarem
  • strucla z konfiturą wiśniową
  • strucla z konfiturą morelową
  • makowiec zawijany
  • ciasto makowe — kruchy spód przykryty makową masą z bakaliami i uwieńczony kruszonką

JABŁECZNIKI

  • jabłecznik tradycyjny — na kruchym spodzie z prażonymi jabłkami,cynamonem zapieczony w cienkiej warstwie kruchego ciasta,udekorowany lukrem lub cukrem pudrem

CIASTKA NA WAGĘ

  • bezy
  • ciastka czekoladowe
  • ciastka owsiane
  • florentynki na kruchym spodzie — mieszanka sezamu,orzechów i migdałowych płatków,zapieczona na kruchym spodzie przełożonym cienką warstwa marmoladki
  • florentynki — mieszanka sezamu,orzechów i migdałowych płatków zapieczona w delikatnym karmelu
  • kokosanki
  • ciastka kruche z marmoladką
Kokosanki, florentynki
rogaliki z ciasta francuskiego

CIASTKA SZTUKOWE

  • rogale francuskie — francuskie ciasto zapieczone z budyniowym kremem
  • kremówka — ciasto francuskie przełożone kremem budyniowym i wykończone cienką warstwą cukru pudru
  • drożdżówka z twarożkiem
  • drożdżówka z jabłkiem
  • drożdżówka z budyniem
  • jagodzianka
  • pączek z marmoladą różaną
  • pączek z budyniem
  • pączek serowy
  • omlet — maślany okrągły biszkopt złożony i wypełniony kremem
  • ekler — ciasto parzone wypełnione budyniowym kremem ,wykończone czekoladą
  • Japonka — bezy przełożone czekoladowym lub kawowym kremem
  • ciastko truflowe —sycąca kula ciasta truflowego z sowitym dodatkiem rumu i spirytusu zanurzona w deserowej czekoladzie
  • babeczka czekoladowa — ciasto czekoladowe wykończone polewą z orzechami arachidowymi
  • muffina czekoladowa z wiśnią,jagodą lub żurawiną w żelu
  • muffina śmietankowa z konfiturą morelową
  • muffina śmietankowa z kokosem
  • rurka z bita śmietanką
  • gofry z dodatkami
  • makaroniki — ciastko przykryte warstwą czekoladowego kremu z dużą ilością alkoholu zanurzone w deserowej czekoladzie (najlepsze schłodzone)
  • makaroniki bananowe — ciastko przykryte czekoladowym musem z dodatkiem odrobiny rumu, okryte świeżym bananem,zanużone w deserowej czekoladzie
  • ciastko sportowe — kruche ciastka przelożone kremem kawowym ,wykończone cienką warstwą cukru pudru
Gofry z dodatkami

CIASTKA BANKIETOWE

  • babeczka kajmakowa — krucha babeczka wypełniona masą kajmakową i zwieńczona laskowym orzechem
  • babeczka toffi — krucha babeczka wypełniona masą toffi
  • babeczka z owocami — babeczka biszkoptowo-tłuszczowa z marmoladka ,kremem maślanym lub budyniowym,udekorowana owocami,przykryta cienką warstwą żelu
  • babeczka mascarpone — krucha,maślana babeczka wypełniona kremem z serka mascarpone,udekorowana sezonowymi owocami
  • babeczka mazarini — krucha babeczka wypełniona nasączonym,migdałowym biszkoptem,konfiturą i masą percepanowa,uwieńczona karmelem z prażonymi migdałami
babeczki
babeczki2
  • ciastko percepanowe — kruche ciastko wypełnione owocową konfiturą i percepanową masą
  • mini deserki na bazie z bitej śmietany, podawane w jednorazowych pucharkach:
      tiramisu —
      panna cotta —
      mus czekoladowy —
      mus owocowy —
  • ciastka bankietowe o różnych smakach i kształtach na bazie bitej śmietanki, na cienkim biszkopcie
  • tiramisu — tradycyjny,włoski deser na bazie serka mascarpone,żółtek,esencjonalnej kawy i likieru amaretto