Nasze wypieki
Przedstawiona oferta stanowi nasz stały asortyment, oprócz niej w sklepie pojawiają się również inne, okazjonalne ciasta tworzone przez naszych cukierników.
Aby zobaczyć pozostałe wypieki kliknij na poniższe przyciski.

CIASTA DESEROWE
- zielona łąka — ciasto biszkoptowe na bazie zielonej herbaty przełożone kremem śmietankowym z dodatkiem owoców porzeczki lub jagód
- zimowe — ciasto biszkoptowe z dodatkiem bakalii ,przypraw korzennych i marchewki
- kostka hawajska — delikatny biszkopt i kruchy, maślany spód przełożony warstwą kremu owocowego i warstwą kremu budyniowego ,uwieńczony dekoracją z sezonowych owoców pokrytych delikatną warstwą żelu
- kostka czarny las — grylaż zatopiony w chrupiącej masie z dodatkiem kremu z orzechów laskowych przykryty warstwą mlecznego kremu ganache
- kostka miodowa — kostka o smaku miodu przełożona delikatnym,maślanym kremem i okryta cukrem pudrem
- kostka korzenna z marmolada — piernikowe ciasto przełożone marmoladą owocową zalane błyszczącą polewą z dodatkiem kakao
- kostka z galaretką — dwie warstwy ciasta biszkoptowego przełożone kremem i okryte galaretką
- kostka tiramisu — delikatny biszkopt przełożony kremem o smaku deseru tiramisu
- kostka orzechowa — biszkopt z niewielka zawartością mąki w zamian z dużą zawartością orzechów włoskich przełożony maślanym kremem z dodatkiem krojonych orzechów i alkoholu
- sernik na zimno — z wiśnią, jagodą lub morelą na maślanym,czekoladowym biszkopcie
- śmietanowiec — kompozycja galaretek o różnym smaku zatopionych w pysznej, śmietanowej masie
- ciasto marcepanowe — ciasto tortowe przełożone kremem śmietankowym,truskawkowym/malinowym,czekoladowym okryte słodką, cukrową masa o migdałowym smaku
- stefanka — pięć warstw cienkiego biszkoptu przełożonego czekoladowym kremem z dodatkiem alkoholu , zalanych czekoladą deserową
- ballerina — biszkoptowo maślany spód nasączony owocowym syropem ,wypełniony kremem budyniowym,udekorowany sezonowymi owocami i przykryty delikatną warstwa żelu
- rolada z brzoskwinią — delikatny czekoladowy biszkopt połączony ze śmietaną i brzoskwiniami
- rolada truskawkowa — delikatny biszkopt połączony z truskawkowym musem
- rolada malinowa — delikatny biszkopt połączony z malinowym ,chrupiącym kremem
- rolada czekoladowa — delikatny czekoladowy biszkopt połączony z czekoladowym musem
- tarta owocowa z sezonowymi owocami — kruche, maślane ciasto przykryte warstwą ze śmietanki i serka mascarpone udekorowane owocami i wykończone żelem.
- tarta pomarańczowa — kruche maślane ciasto wypełnione pomarańczowym kremem i udekorowane pierzynką z podpieczonej bezy włoskiej
- tarta cytrynowa — kruche maślane ciasto wypełnione cytrynowym kremem i udekorowane pierzynką z podpieczonej bezy włoskiej


BABKI
- babka maślana — wiedeńska bez polewy lub z czekoladową polewą
- babka czekoladowo — śmietankowa –tradycyjne biszkoptowo-tłuszczowe ciasto
- babka cytrynowa
- babka śmietankowa
- babka drożdzowa z kruszonką
- babka jogurtowa z rodzynkami w rumie
- ciasto truflowe — ciemne,truflowe ciasto o rumowym smaku
- keks — maślane ciasto biszkoptowe z dużą ilością bakalii
- piernik — tradycyjny z dodatkiem miodu,przypraw korzennych i orzechów
SERNIKI
- sernik wiedeński — śmietankowy twarożek z dodatkiem puszystej, jajecznej masy,masła i skórki pomarańczowej udekorowany lukrem lub cukrem pudrem
- sernik wiśniowy — czekoladowe,kruche ciasto połączone z wiśniami w żelu w duecie ze śmietankową masą serową,uwieńczone czekoladową kruszonką
- sernik toffi — delikatny sernik z dodatkiem białej czekolady,zapiekany na owsianym spodzie ,przykryty czekoladową polewa z dodatkiem masy toffi
- sernik makowy — połączenie masy serowej z masą makową
- sernik krakowski — tradycyjny sernik z bakaliami zapieczony na kruchym spodzie i udekorowany paskami kruchego ciasta polanego lukrem


PLACKI
- placek drożdżowy z owocami sezonowymi (truskawkami, agrestem, rabarbarem, śliwkami) i kruszonką
- ciasto jogurtowe z jabłkiem
- ciasto jogurtowe ze śliwką
- ciasto jogurtowe z rabarbarem
STRUCLE
- strucla makowa
- strucla z twarogiem
- strucla z rabarbarem
- strucla z konfiturą wiśniową
- strucla z konfiturą morelową
- makowiec zawijany
- ciasto makowe — kruchy spód przykryty makową masą z bakaliami i uwieńczony kruszonką


JABŁECZNIKI
- jabłecznik tradycyjny — na kruchym spodzie z prażonymi jabłkami,cynamonem zapieczony w cienkiej warstwie kruchego ciasta,udekorowany lukrem lub cukrem pudrem
CIASTKA NA WAGĘ
- bezy
- ciastka czekoladowe
- ciastka owsiane
- florentynki na kruchym spodzie — mieszanka sezamu,orzechów i migdałowych płatków,zapieczona na kruchym spodzie przełożonym cienką warstwa marmoladki
- florentynki — mieszanka sezamu,orzechów i migdałowych płatków zapieczona w delikatnym karmelu
- kokosanki
- ciastka kruche z marmoladką


CIASTKA SZTUKOWE
- rogale francuskie — francuskie ciasto zapieczone z budyniowym kremem
- kremówka — ciasto francuskie przełożone kremem budyniowym i wykończone cienką warstwą cukru pudru
- drożdżówka z twarożkiem
- drożdżówka z jabłkiem
- drożdżówka z budyniem
- jagodzianka
- pączek z marmoladą różaną
- pączek z budyniem
- pączek serowy
- omlet — maślany okrągły biszkopt złożony i wypełniony kremem
- ekler — ciasto parzone wypełnione budyniowym kremem ,wykończone czekoladą
- Japonka — bezy przełożone czekoladowym lub kawowym kremem
- ciastko truflowe —sycąca kula ciasta truflowego z sowitym dodatkiem rumu i spirytusu zanurzona w deserowej czekoladzie
- babeczka czekoladowa — ciasto czekoladowe wykończone polewą z orzechami arachidowymi
- muffina czekoladowa z wiśnią,jagodą lub żurawiną w żelu
- muffina śmietankowa z konfiturą morelową
- muffina śmietankowa z kokosem
- rurka z bita śmietanką
- gofry z dodatkami
- makaroniki — ciastko przykryte warstwą czekoladowego kremu z dużą ilością alkoholu zanurzone w deserowej czekoladzie (najlepsze schłodzone)
- makaroniki bananowe — ciastko przykryte czekoladowym musem z dodatkiem odrobiny rumu, okryte świeżym bananem,zanużone w deserowej czekoladzie
- ciastko sportowe — kruche ciastka przelożone kremem kawowym ,wykończone cienką warstwą cukru pudru

CIASTKA BANKIETOWE
- babeczka kajmakowa — krucha babeczka wypełniona masą kajmakową i zwieńczona laskowym orzechem
- babeczka toffi — krucha babeczka wypełniona masą toffi
- babeczka z owocami — babeczka biszkoptowo-tłuszczowa z marmoladka ,kremem maślanym lub budyniowym,udekorowana owocami,przykryta cienką warstwą żelu
- babeczka mascarpone — krucha,maślana babeczka wypełniona kremem z serka mascarpone,udekorowana sezonowymi owocami
- babeczka mazarini — krucha babeczka wypełniona nasączonym,migdałowym biszkoptem,konfiturą i masą percepanowa,uwieńczona karmelem z prażonymi migdałami


- ciastko percepanowe — kruche ciastko wypełnione owocową konfiturą i percepanową masą
- mini deserki na bazie z bitej śmietany, podawane w jednorazowych pucharkach:
- — tiramisu —
- — panna cotta —
- — mus czekoladowy —
- — mus owocowy —
- ciastka bankietowe o różnych smakach i kształtach na bazie bitej śmietanki, na cienkim biszkopcie
- tiramisu — tradycyjny,włoski deser na bazie serka mascarpone,żółtek,esencjonalnej kawy i likieru amaretto