Godziny otwarcia cukierni: Pon: nieczynne, Wt-Pt: 10-18, Sob-Nie: 10-16

Torty okolicznościowe

NASZE WYPIEKI

Przedstawiona oferta stanowi nasz stały asortyment,oprócz niej w sklepie pojawiają się również inne,okazjonalne ciasta tworzone przez naszych cukierników.

TORTY OKAZJONALNE

*torty mrożone

  • Hiszpański –delikatna beza przełożona bitą śmietanką.Udekorowany świeżymi owocami lub śmietaną.
  • Hiszpański z konfiturą-delikatna beza przełożona bitą śmietanką konfiturą z malin ,truskawek ,żurawiny lub jagód
  • Dacquoise(Dakłas)-wyśmienita beza z dodatkiem orzechów przełożona kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietanki
  • Bawarski-delikatne biszkopty zatopione w lekkim kremie na bazie puszystej masy z żółtek i śmietanki
  • Tiramisu-biszkopt nasączony kawą,przełożony kremem na bazie śmietanki,żółtek i serka mascarpone
  • Mus owocowy(truskawkowy,malinowy) z dodatkiem śmietany na cienkim biszkopcie
  • Pannacota- Torcik na czekoladowym biszkopcie o śmietankowym smaku z dodatkiem wiśni lub moreli
  • Crunchy jogurt-chrupiacy orzechowo-czekoladowy biszkopt,delikatny jogurtowy krem z chrupiącymi wafelkami,wisniami (morelami)

TORTY ŚLUBNE

W naszej ofercie posiadamy wiele wzorów ale na Państwa życzenie stworzymy tort według Waszego projektu.

*wykończone masą cukrową
*wykończone bitą śmietanką

Tort okolicznościowy róża

TORTY OKOLICZNOŚCIOWE

*na bazie bitej śmietanki

  • Tort Alaska – jasny biszkopt i bita śmietanka o różnych smakach
  • Tort wiśniowo-czakoladowy- ciemny biszkopt ,bita śmietanka ,wiśnie i beza
  • Tort Nicea-czekoladowy/jasny biszkopt, bita śmietanka z dodatkiem gruszek z syropu ,udekorowany podpaloną gruszką.
  • Tort Marsylia-czekoladowy biszkopt ,bita śmietanka z dodatkiem winiaku i wiśni
  • Tort z brzoskwiniami- biszkopt,bita śmietanka i brzoskwinie z syropu
  • Tort z sezonowymi owocami : jasny biszkopt ,bita śmietanka z truskawkami,malinami,borówkami,jagodami.
  • Każdy tort dekorujemy indywidualnie z możliwością dowolnego nadruku ( zdjęcia,obrazka) na cukrowym opłatku np. na tortach dla dzieci

*na bazie maślanych kremów

  • Firmowy – Muszelka-delikatny, czekoladowy biszkopt z warstwą masy grylażowej z dodatkiem kremu z orzechów laskowych,warstwą kremu ganache na bazie białej czekolady w połączeniu z królewskimi rodzynkami w rumie.Całość wykończona białą czekoladą i prażonymi migdałowymi płatkami.
  • Ciasteczkowy-czekoladowy biszkopt przełożony konfiturą z czarnej porzeczki , kremem z dodatkiem kruchych ciasteczek i alkoholu.Wykończony białą,czekoladową polewą.
  • Chałowo-orzechowy –biszkopt orzechowy przełożony warstwami kremu z dodatkiem chałwy oraz orzechowym na bazie orzechów laskowych sowicie dosmakowany spirytusem.
  • Orzechowy-biszkopt z włoskich orzechów wypieczony z minimalną ilością mąki, przełożony czekoladowym kremem z dodatkiem spirytusu.Wykończony włoskimi orzechami.
  • Pistacjowy –Amadeusz-czekoladowy biszkopt przełożony warstwą marcepanu i kremem pistacjowym z dodatkiem variegato z prażonymi pistacjami nasączony spirytusem i wykończony mleczną czekoladą.
  • Węgierski-tradycyjny tort czekoladowy z dużą zawartością alkoholu i wiśni zatopiony w ciemnej ,gorzkiej,czekoladzie .
  • Makowy –jasny makowy biszkopt przełożony warstwą marcepanu,konfitury porzeczkowej i migdałowego kremu.Nasączony alkoholem.
  • Wiedeński-( bez kremu przełożony morelową konfiturą)
  • Mocca- delikatny kawowy krem,pyszne bezy i maślany biszkopt z dodatkiem alkoholu
  • Rafaello- wyśmienity tort dla miłośników kokosu i migdałów.Kokosowy biszkopt nasączony alkoholem,przełozony warstwą białej czekolady z dodatkiem prażynek,kremem migdałowym i kokosowym również z dodatkiem alkoholu.
  • Cytrynowy- delikatny biszkopt nasączony likierem, przełozony maślanym kremem z dodatkiem bezy i soku z cytryny
  • Jagodowy-biszkopt przełożony jagodowym kremem i konfiturą z jagód.Oblany jagodowoczekoladową polewą
  • Chrupiąca malina-delikatny biszkopt przełożony chrupiącą warstwą kremu z dodatkiem białej czekolady o malinowym smaku i maślanym, malinowym kremem
  • Tort orzechowo-pralinowy-kompozycja musu z orzechów laskowych w połączeniu z czekoladowo grylażowym biszkoptem i kremem brulee
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest
Tort Okolicznościowy chrzest